Home > 1.WorldSelfTraveler BLOG, Dubai > Desert Safari -Dubai 2012

Desert Safari -Dubai 2012

A venit momentul in care sa rasfoiesc pozele din vacanta si sa  imi amintesc  cu drag de momente frumoase.

Voi incepe cu Desert Safari. Nu sunt prea multe de spus de fapt decat de privit.

Intr-un weekend ne-am hotarat sa mergem la safari.  Am pus mana pe telefon sa facem rezervare. In weekend este ceva mai greu de obtinut un pret bun dar am vrut totusi sa mergem cu prietenii nostri din Dubai care puteau numai in weekend sa mearga .

Aveau ei o carte cu vouchere, daca cumparai 1 serviciu  al doilea era gratuit. Cartea se numesteThe  Entertainer- Family. Pentru detalii puteti sa va uitati pe site-ul lor http://theentertainerme.com/

Bineinteles ca nu a fost chiar asa. Totul este de fapt o pacaleala. Mai multe detalii despte The Entertainer puteti citi aici.

 

Am vazut acolo ca de fapt nu conteaza ce companie alegi.  Diferenta este doar pretul. Pentru ca de  fapt toti turistii sunt dusi in acelasi loc.  Evident sunt mai multe camp-uri dar ideea este ca unde am ajuns noi erau jeep-uri de la mai multe compani pe care le mai vazusem cand  ne-am interesat  de safari.  Daca negociezi obtii un pret mai bun daca nu, ei iti spun oricum un pret cel putin dublu:) .

Unele firme ofera transportul pana in desert tot cu jeep-ul si atunci pretul este mai mare pentru safari desert. Noi am mers cu un bus -mini pana in desert.  A venit la ora 15 jumatate sa ne ia din fata blocului , am mers vreo 30-40 de minute prin desert pana am ajuns in desert:) Am mai asteptat ceva pana ne-a venit randul (nu am bagat de seama cat). A venit un Land Cruzer pentru noi si… pe DUNE!

Pot sa zic ca acest drum de 5 minute (care trebuia sa fie 15 minute) a fost foarte tare. Mi-a placut la nebunie. Altceva nici nu tin minte din iesirea asta decat dunele. Merita incercat !

Dupa dune am ajuns la cort. Ne-am plimbat cu camilele care de fapt erau dromadere. Initial nu am vrut cand am vazut cat sunt de chinuite, iar si iar ingenuncheaza si iar se  ridica saracele camile. Am facut totusi o tura cu camila. La coborare am avut ceva emotii pentru ca nu vroia sa ingenuncheze cu picioarele din spate si simteam ca o sa cad 🙂

Ce sa zic mi-a fost cam frica cu camila.

Dupa camile am admirat un pic desertul in drumul spre cort.

La intrare in cort se  servea ceai sau cafea arabeasca. Nici una pe gustul meu. Cafeaua m-a  facut sa ma mir un pic.  Era cam apa chioara. Dar mi-a zis cineva ca asa e cafeaua arabeasca. No comment.

poza

Mi-am facut un tatuaj mic cu hena. Unul mai mare costa 10 dirhami .

Puteai sa faci poze cu soimul, imbracat in haine arabesti si  sa fumezi shisha.

Ne-am asezat la masa . In curand s-a  aglomerat. Pana la 18.30 au dat doar apa si alte bauturi contra cost. Dupa 18.30 au inceput sa dea sucuri (cola, fanta  dar nu cele pe care le stim noi :)), bere  (30 dirhami ) si alte bauturi spirtoase(tot contra cost).

Din spate iesea fum de la gratare. Se pregatea masa.

La inceput s-a facut coada pentru niste chestii din astea:

Pe urma s-au format cozile pentru masa propriu-zisa. Imi pare rau ca nu am facut poza (ca sa stiti si voi pe ce dati banii:))

Nici nu mi-a trecut prin minte ca o sa trebuiasca sa stau la coada ca sa iau mancare :)doamne.  S-au format 2 randuri, 1 de barbati si 1 de femei. Coada de la barbati era de 3-4 ori mai mare decat cea de la femei asa ca noi fetele am scapat repede.  Un fel de bufet suedez cu diverse chestii  de mancare. Ne-am luat ce ne-a facut cu ochiul pe acolo si am plecat la masa noastra.

Au inceput si reprezentatiile : un dansator invartitor, o femei cu focul  si dansatoarea din buric 🙂

Parca eram la o nunta tiganeasca 🙂

Nu prea m-a incantat  dar din curiozitate am fost foarte atenta si nici nu stiu cum s-a facut 8 jumatate si s-a terminat distractia.

Am fost luati printre ultimii de catre jeep pentru a fi dusi la  bus.  Nu era nici o ordine. Fiecare urca in ce jeep cum  reusea si pleca. In sfarsit am plecat si noi. De data asta a mers pe un drum drept si am ajuns intr-un minut la strada. Ne-am urcat in bus si am plecat.

Ne-a lasat la  Deira City Center, de unde trebuia sa ne si ia, numai ca noi am insistat sa ne ia de acasa  ca asa se face:)  la intoarcere soferul a zis ca numai pana la Mall ne duce asa ca ne-am conformat si noi. Numai ca ne-a lasat undeva intr-o parcare  departe de orice: de intrare in mall, de orice taxiu. Am mers ceva pe jos pana am reusit sa intram in mall. Prietenii nostrii au luat un taxi  iar noi am plecat pe jos sa ne mai plimbam pana acasa. Ne-a facut bine aerisirea aia.

Si asta a fost Safari Desert. A fost frumos si dunele o experienta de neuitat.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment