Home > 1.WorldSelfTraveler BLOG, Dubai > Zborul cu Emirates

Zborul cu Emirates

Un sfat de la mine:  Opteaza pentru o mancare speciala nu pentru cea standard daca vrei sa mananci mai repede. Mancarurile special comandate (vegetariene, asiatice, europene) vin primele si asa poti sa mananci pe la jumatatea zborului.  Noi  la dus ne  comandasem ceva special  si am fost foarte multumiti . La intoarcere (pentru ca nu stiam cum sta treaba ) am comandat mancarea standard iar sotul meu ceva vegetarian. Mie  mi-a ajuns mancarea chiar ultima pentru ca aveam locurile din ultimul rand:).

Inca un tip : Fa check in-ul online cu o zi inainte astfel cand te duci la aeroport doar lasi bagajul de cala si iti iei biletul de la Bancomatele -Check in.  Avioanele Emirates sunt foarte mari si au  foarte multi pasageri. Cu siguranta vei sta mult la coada la check in normal. Scapi mult mai repede asa.  Iar daca faci check in online poti sa ajugi la aeroport doar cu 1 ora jumatate inainte nu cu 3 ore cum este in cazul unui check in normal.

Inca unul: Alege-ti scaunul imediat ce iti rezervi biletul.

Noi am zburat cu un avion foarte mare.Imi aduc aminte acum 2-3 ani cand zburam dinspre Dubai  spre casa dintr-un concediu petrecut la sotul meu care muncea acolo. Am ramas socata cand am vazut un avion Tarom  cum trecea pe sub coada unui Emirates.

Sa revin la locuri. Cand iti alegi scaunele pe site-ul Emirates vei vedea exact scaunele libere si cele ocupate.  Noi ne-am ales prea tarziu locurile  si mai erau libere  doar cele din fundul randului – in spatele nostru erau wc-urile  iar in dreapta erau locurile pentru copiii mici . Deranjante au fost wc-urile. Pana m-am obisnuit cu zgomotul  pe care il faceau cand se tragea apa. Eu oricum sunt speriata de bombe cand este vorba de zborul cu avionul si orice la zgomot mi se parea ca este ceva in neregula.

Locurile destinate copiilor evident ca nu erau ocupate de acestia (locurile acestea sunt mai aerisite. De asemenea locuri bune sunt si cele din primul rand  al fiecarui compartiment, dar acolo nu poti sa vezi un film sau sa navighezi pe monitor cum poti la toate celelalte locuri dar ai spatiu sa te intinzi cat vrei.)

Zborul  la dus pentru mine a fost floare la ureche. Nici nu mi-am dat seama cand am decolat si cand am ajuns. Eram si nerabdatoare sa ajung in Dubai…. dar si conditiile oferite au fost super. Am vazut 2 filme de comedie, am luat masa super buna,   cafea , ceai, apa…totul ok.  Cele 4 ore au zburat cat ai clipi. La intoarcere a fost mai boring, cu mai multe griji parca se vede ca ne intoarceam acasa doar:).

Eu am mai zburat cu Taromul.  Este diferenta la servicii de la cer la pamant . Am zburat mereu singura si doamne cate 4 ore in avion pot fi super stresante cand iti este frica. Acum insa eram cu sotul meu si a fost destul de bine.

Avionul a decolat si a aterizat destul de bine. A zburat pana in 10.000 de metri si pana  in 800-900km/ora (sau oare miles? Nu am fost prea atenta).

Sotul meu spune ca atunci  cand este vorba de aterizare si decolare nici un avion nu se compara cu Taromul. El zboara  mai mult si o stii el ceva.  Pentru mine in schimb este fix acelasi lucru. Tot frica imi este.

Am ajuns cu bine in Dubai . Am asteptat cam o ora bagajele (avioane mari , pasageri multi, bagaje multe- sunt si inconveniente). Pe la ora 3 dimineata am reusit sa iesim din Aeroport . Am luat un taxi si am ajuns la prietenul nostru in Deira  langa Creek in zona de hoteluri. Mai multe despre taxi gasiti aici.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: