Home > 1.WorldSelfTraveler BLOG, Dubai > Taxi in Dubai

Taxi in Dubai

Cand aterizezi in Dubai ai mai multe optiuni :

  • sa iei metro-ul (pentru care am fi optat daca nu era noapte si daca cazarea noastra nu era destul de aproape ca sa  ajungem destul de ieftin cu taxiul),
  • cu Bus-urile,
  • cu shuttle bus-urile in cazul in care iti este asigurat transportul de la hotel
  • sau chiar cu shuttle LIMO daca stai la Burj Al Arab, glumesc chiar si alte hoteluri ofera transport cu limuzina.

Noi, pentru ca am iesit din aeroport la ora 3 si dupa cum am zis mai devreme prietenul la care trebuia sa ajungem era destul de aproape de aeroport am luat un taxi. Tarifele la taxiurile de aeroport sunt normale, numai ca la pornire nu taxeaza cu 3 dirhami  ca in oras ci cu 20 dirhami. Asta este singura diferenta. Am platit 30 de dirhami pana la destinatie.

Tarifele sunt ok la taxiuri, avand in vedere ca si benzina este destul de ieftina. Nu mai este asa de ieftina ca acum 2 -3 ani dar totusi nu se compara cu pretul din ROmania. Acum 2 ani, ultima oara cand m-am uitat cat este litru de benzina era 1.5  dirhami. In vacanta asta nu m-a preocupat asa tare pretul petrolului pentru ca ne-am  deplasat cu mijloacele de transport in comun, dar nu cred ca a sarit de 2 dirhami pe litru, o nimica toata oricum.

Am inteles ca sunt ceva probleme in ceea ce priveste fuel-ul.  S-au inchis mai multe benzinarii “private”- nu stiu cat de private sunt in Emirate dar s-au inchis si au ramas doar cele de stat: Emarat, ADNOc…

In general transportul cu taxiul este in regula in Dubai. Pentru mai multe detalii puteti sa vizitati site-ul lor de transport http://www.rta.ae  sau direct  pe  http://dtc.dubai.ae/en/OurFleet/Pages/Public-Taxi.aspx. Site-ul rta.ae. Site-ul se devolta in continuu la fel ca tot Dubai-ul. E posibil sa nu le mai recunosti de la un an la altul:) De exemplu acum vizitand la randul meu acest site pentru a putea da o informatie cat mai corecta, am observant ca au introdus inca o categorie Hatta Taxi- nu stiam de ele. Noi am folosit bus-ul de Al Ain pentru a merge la Hatta Montains. Mai multe detalii aici.

Anul acesta in schimb am observant ceva ce pana acum nu am vazut. Diversi indivizi cu masini te claxoneaza, dau cu spatele , se tin dupa tine sa te intrebe daca vrei un taxi.  Ni s-a intamplat de cateva ori cand ne plimbam pe malul Creek-ului,  la iesirea din bloc care de asemenea este langa Creek  si  in general prin parcari. Masinile nu au nici un insemn pe ele, sunt pur si simplu masini private. Nu am mers cu aceste asa-zise taxiuri si nu as recomanda nimanui sa le ia. Sunt destul de multe taxi-uri publice pentru a nu fi nevoie sa te incurci degeaba.

Un alt lucru legat de taxi-uri, sa fi sigur ca te invart in oras inainte sa ajungi la destinatie. Ca si la noi dealtfel.

Ni s-a intamplat cand am luat un taxi pentru a merge la Wild Wadi de la Mall of Emirates sa ne invarta pana ne-a scos la strada buna, insa de data asta chiar nu avea pe unde sa o ia. Pentru ca sunt foarte multe strazi, fly-overe, tunele iar masinile trebuie sa ocoleasca destul de mult ca sa iasa la strada dorita- asta era o exceptie. Daca te chinui putin poti sa mergi pe jos de la Emirates Mall pana la Wild Wadi si faci vreo 30 de minute maxim. Mai multe detalii aici.

Noi in Dubai nu am avut neplaceri insa in Al Ain ne-a facut un taximetrist praf. Mai multe despre Al Ain aici

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: