Viza US

Intr-o zi  de Mai in fata ambasadei USA din Bucuresti…astept in parcarea cartierului rezidential de vizavi. M-am speriat un pic cand am vazut pe site ca nu este amenajata parcare. Am crezut ca o sa ramanem pe centura Bucurestiului.

Programarea a fost pentru 9 jumatate. Sigur se fac programari si mai devreme pentru ca am vazut oameni care asteptau de la 8.

Autobuze nu amvazut in zona asta, dar sigur sunt dar probabil au statie un pic mai departe. In spate vad ca e un complex Careffour si altele(probabil acolo).

Din parcare nu pare a fi cine stie ce smecherie dar sa vedem ce zice si  plimbaretul meu.

one hour later….

Iata ca vine si invingatorul … sau nu. Nu a reusit sa intre la interviu. Alpinismul bata-l vina.  Atentie la basicile, ranile, arsurile de pe degete.  Inainte de a-ti lua actele pentru analiza, iti iau amprentele de la 4 degete de la fiecare mana.

Scrie undeva pe site-ul lor despre amprente. Nu m-am gandit ca chiar la toate degetele trebuie sa ia amprente.

Deci data viitoare va incerca din nou. A primit o hartie in care spune ca poate reveni in cursul unui an de zile, cand starea degetelor se vor ameliora.

O saptamana mai tarziu….

Stara degetlor s-a mai ameliorat, dar nu vindecat complet. Pentru ca deja era in intarziere cu viza asta a decis sa mai incerce o data( oricum mai mult de atat doar intr-o luna -2 se puta vindeca).

Zis si facut. Am ajuns la ambasada la 8 jumatate, dupa o tura de un cartier alaturat pentru ca nu am intrat pe strada care trebuia. La ora 9 a intrat si la 9 jumatate era inapoi.

Au fost ceva probleme cu degetele, dar dupa ce s-au consultat intre ei, cei de acolo i-au luat amprentele pana la urma.

A urmat interviul. Cu intrebari la obiect. A fost o intrebare despre salariu urmata de replica: Spune-mi ca te cred (atunci cand sotul meu a vrut sa ii arate o dovada a salariului). Interesanta abordare.

A fost o mica problema si la tipul vizei pentru care aplica B1/B2 ca nu erau siguri daca se incadreaza acolo. In mod normal daca avea un carnet de marinar se incadra la C1/D si nu mai era nici o problema.

Si o mare problema sa zicem sau un hop a fost faptul ca el in 2006 a aplicase pentru Lotria Vizelor si l-au gasit in sistem. Legat de acest aspect i-a mai pus cateva intrebari.

In final desi cu atatea hop-hop-uri totul a fost bine si a primit viza.

Gata – s-a rezolvat. Shopping time.

 

 

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment