Home > 1.WorldSelfTraveler BLOG, 5.Camping, Dobrogea > Campare- Cheile Dobrogei

Campare- Cheile Dobrogei

As recomanda cateva locuri de campare in Cheile Dobrogei:

1. La intrare in Cheile Dobrogei, pe stanga se face un drum printr-o padure. Poti sa ajungi cu masina cam la 500m de sosea. Daca vrei sa campezi mai departe de zgomotul drumului poti sa trece raul si se face o curba spre stanga. Este un loc super bun.

2. In paduricea de care vorbeam in articolul precedent daca vreti sa aveti vedere la alpinisti:). Inconvenientul este ca se circula cu masinile pe strada destul de tarziu in noapte(Vineri spre sambata). Poti sa ajungi aici mergand pana la iesirea din Cheile Dobrogei, in stanga se face un drum spre cariera de piatra. Deci faci stanga si imediat stanga pe langa munte. Acolo la intrare este si un izvor. Satenii vin si iau apa de acolo. Si noi am baut apa de fiecare data de acolo si nu am patit nimic. Numai cainele nostru se strica la burta de la apa aia:).

..si mergi pe un drum de pamant pe langa munte pana ajungi la padurice sau la alt loc bun de campat. Punctul forte este panorama spre munte si pajistea foarte intinsa, asa ca nu trebuie sa iti mai faci griji de masini. Paduricea se afla chiar mai departe decat de rau(deci e o parte cu multa pajiste si putine griji).Punctul slab este  partea cu masinile ca circula destul de tarziu si mai este ceva… daca ploua trebuie sa iesi cat mai repede ca este destul de periculos.

Odata am vazut o masina care a luat-o prin rau  …:( de la noroi.

3. Un alt loc bun de campat este langa Manastirea Casian, pentru cei mai fricosi chiar langa mananstire iar pentru cei mai putin fricosi:) se poate merge cu masina pe drum de pamant pana unde se termina drumul, pe partea stanga sunt niste copaci . E o panorama spre lacurile de peste (la care nu ai acces).  Sau daca o iei pe jos poti sa ajungi la izvor si pe cealalta parte este o poienita foarte frumoasa.

Se poate ajunge la manastire pe soseaua Kogalniceanu-Targusor, la intrare in targusor dupa ce treci liniile de tren este un indicator : Manastirea si pestera Sf Ioan Casian. Sunt vreo 4 km pe un drum pietruit.

4. Un loc unde insa nu am campat si este foarte aglomerat de 1 mai este gurile dobrogei.  Se poate ajunge acolo prin 2 moduri. Unul dintre ele este pe Kogalnieanu-Targusor…..inainte sa ajungi in targusor, chiar inainte sa treci liniile ferate faci dreapta si mergi pe un drum pietruit pana la o manastire (cam 4km). Al doilea mod este pe soseaua Tulcei insa nu stiu eu exact detalii , am fost pe acolo o singura data foarte demult.

 

Daca mai stie cineva si alte locuri bune de campat ii astept sa scrie despre ele…

Subiect deschis…

 

 

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: